en

Sałatka ziemniaczana i carpaccio z tuńczyka

Składniki

Sałatka:

* 2 duże ziemniaki
* garść rukwi (rukoli)
* 2-3 łyżki oliwy
* sól
* pieprz

Carpaccio z tuńczyka:

* kilkanaście cienkich plastrów tuńczyka
* kilka cienkich plastrów okonia morskiego
* parę listków rukoli
* parę kaparów
* 3 łyżki oliwy
* ocet balsamiczny

Sposób przygotowania

Sałatka:

Ugotowane w mundurkach, obrane i pokrojone w półplasterki ziemniaki wymieszać z posiekaną rukolą, oliwą, solą i pieprzem. Podawać.

Carpaccio z tuńczyka:

Plastry ryby ułożyć na talerzu, ozdobić rukolą i kaparami. Całość polać oliwą i paroma kroplami octu balsamicznego. Podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS