en

Sandacz w Rieslingu z groszkiem cukrowym w pomidorach i śmietanie

Składniki

4 filety z sandacza
100 ml białego wytrawnego wina
garść groszku cukrowego
2 pomidory
100 ml śmietanki kremówki
2 łyżki masła
sałata do przybrania
 

Sposób przygotowania

Oprószone solą i pieprzem filety z ryby usmażyć z obu stron na maśle.
Sos: wino wlać do rondelka, zagotować. Gdy nieco odparuje, dodać groszek cukrowy, gotować kilka minut, dodać pomidory obrane ze skórki i pozbawione pestek, wlać śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Gotować do zgęstnienia sosu.
Wyłożyć rybę na talerz dodać sos, podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS