en

Smażona papryka w sosie pomidorowym

Składniki


  4 strąki żółtej papryki
  1 strąk ostrej papryki
  4 pomidory
  pęczek natki
  3 ząbki czosnku
  sól, pieprz
  olej do smażenia
  plaster sirenje (ser w typie fety)

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej. Paprykę smażyć w całości z ogonkami i gniazdami nasiennymi. Kiedy się zrumieni ze wszystkich stron, zdjąć z patelni i osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Pomidory zetrzeć na grubej tarce i podsmażyć na oleju spod smażonej papryki. Lekko odparować, dodać posiekany czosnek i natkę. Doprawić solą i pieprzem, chwilę poddusić. Paprykę podawać z sosem, serem i chlebem.
 

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS