en

Smażone zielone banany

Składniki

zielone banany
olej kukurydziany
zielona cytryna
czerwona cebula
ostra papryczka
sól

Sposób przygotowania

Zielone banany obrać, pokroić w dość grube plastry. Smażyć z obu stron na niezbyt gorącym oleju kukurydzianym. Wyłożyć na papierowy ręcznik, odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Każdy kawałek rozgnieść. Znowu przełożyć na patelnię i smażyć ok. 30 sek. z obu stron. Zdjąć, odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Przygotować sos:

Zmiksować zieloną cytrynę, czerwoną cebulę i ostrą papryczkę. Dodać wodę, posolić.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS