en

Sopa de pescado - zupa rybna

Składniki

* 2 l wywaru rybnego
* 2 łyżki oliwy
* 1 czerwona cebula
* 4 ząbki czosnku
* 1 zielona papryka
* 2 pomidory
* 1 ostra papryczka (aji)
* 2 ziemniaki
* 1 zielony banan
* kilkanaście kropel oleju z aciote (nasionek służących do barwienia potraw)
* 1 pęczek natki kolendry
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

Na rozgrzanej w garnku oliwie zeszklić posiekane cebulę, czosnek i paprykę . Następnie wlać wywar rybny i całość zagotować. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, zetrzeć do zupy banana i pomidory. Po chwili dodać kilka kropel aciote. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Podając posypać siekaną natką kolendry.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS