en

Spagetti Marinara

Składniki

1 okoń morski
1 opakowanie spagetti
100 ml oliwy
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
800 g pomidorów z puszki
150 ml białego wina
sól

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekane cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą dodać posiekaną natkę, wymieszać i dusić ok. 3 min. Dodać pomidory, posolić. Ryby oczyścić, osuszyć, posolić, pokroić w duże kawałki, które dodać do sosu. Podlać białym winem i dusić ok.15 min.
Gdy ryba będzie ugotowana wyjąć ją na półmisek i polać oliwą. Odstawić.
Ugotowany al dente makaron wymieszać z sosem. Podawać osobno rybę, osobno spagetti.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS