en

Steak Americaine - tatar z polędwicy wołowej

Składniki

200 g polędwicy wołowej
3 małe konserwowe korniszony
2 małe szalotki
2 żółtka
łyżka majonezu
łyżka kaparów
kilka kropel tabasco
łyżeczka ketchup’u
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Mięso zemleć, a jeszcze lepiej posiekać. Korniszony, kapary i szalotki bardzo drobno posiekać, a następnie dodać do mięsa. Dodać żółtka, majonez, parę kropli tabasco i ketchup. Mieszać przez minimum kilka minut, by całość osiągnęła jednorodną konsystencję, doprawiając do smaku solę i pieprzem.
Podawać, najlepiej razem z frytkami i sałatą.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS