en

Szaszłyk z wątróbki i serbska sałatka

Składniki

600 g wątróbki cielęcej lub jagnięcej
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
1 papryka  zielona ostra
1 cebula
2 pomidory
1 ogórek
1 marynowana ostra papryczka
sól
2-3 łyżki oleju słonecznikowego

Sposób przygotowania

Papryki, cebulę, pomidory, ogórka posiekać w drobną kostkę, doprawić solą i olejem. Wymieszać dokładnie.
Wątróbkę oczyścić z błon, pokroić w duże kawałki, nadziać na szpatułki do szaszłyków. Krótko smażyć na mocnym ogniu. Solić i pieprzyć już na talerzu.
Podawać z sałatką, którą na końcu przybrać marynowaną, ostrą papryczką.

Zobacz także

Podróże
Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS