en

Szaszłyki z grilla

Składniki

4 polędwiczki wieprzowe
500 ml jasnego piwa
3 duże cebule
3 pomidory
pęczek młodej cebulki (dymki)
sól
pieprz

Sposób przygotowania

Pokrojone w kostkę mięso marynować w piwie przez minimu 1 godz.. Cebulę pokroić w łódki, pomidory w ćwiartki. Mięso i pozostałe składniki na przemian nadziewać na patyczki, oprószyć solą i pieprzem. Jeśli używamy drewnianych patyczków i pieczemy mięso na węglu drzewnym, patyczki wcześniej namoczyć w wodzie lub piwie, by się nie zajęły w trakcie pieczenia.
Położyć szaszłyki na ruszcie i smażyć z obu stron do zrumienienia mięsa. Podawać z młodą cebulką.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS