en

Tarhana čorba

Składniki

100 g tarhany
500 g cielęciny z kością
jarzyna jak do rosołu
2-3 łyżki masła
2 łyżki mąki
2-3 pomidory
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
pieprz

Sposób przygotowania

W garnku ugotować bulion z cielęciny. Przecedzić, ugotowane mięso pokroić w drobna kostkę, odłożyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać mąkę, zrobić zasmażkę. Wetrzeć do niej pomidory, pozostawiając skórę. Wlać 2-3 chochelki bulionu. Wymieszać na gładką masę i połączyć z bulionem, zagotować. Dodać tarhanę, paprykę w proszku oraz posiekane mięso. Gotować ok. 10-15 min.
Zupę podawać na gorąco, posypaną słodką papryką. 

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS