en

Trout in oatmeal with mustard whisky sauce - filet z pstrąga w panierce z owsianki w sosie śmietanowo-musztardowym z whisky

Składniki

* 4 filety z pstrąga
* garść drobnej owsianki
* 2 łyżki masła
* 1 łyżka angielskiej musztardy
* sól
* pieprz

Sos:

* 200 ml śmietanki tortowej
* 2 łyżeczki angielskiej musztardy
* 1 łyżka whisky
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

Filety z pstrąga nasmarować musztardą, panierować w lekko posolonej i popieprzonej owsiance, panierkę przycisnąć dłonią, rybę smażyć na rumiano w rozgrzanym maśle z obu stron. W rondelku zagotować śmietankę, wlać whisky, dodać musztardę, wymieszać, zagotować do zgęstnienia sosu, doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać z usmażoną rybą.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS