en

Ziemniaki nadziewane bryndzą

Składniki

* 200 gr bryndzy
* 4 duże podłużne ziemniaki
* 1 jajko
* 2 łyżki masła
* 1 duża zielona papryka
* 1 duży pomidor
* 200 ml białego wytrawnego wina
* 100 ml bulionu jarzynowego
* sól
* pieprz

Sposób przygotowania

Bryndzę wymieszać z żółtkiem, solą i pieprzem. Obrane i wydrążone w łódkę ziemniaki nadziać masą serową i położyć na rozgrzane na patelni masło. Smażyć ok. 5 minut. Następnie wlać na patelnię wino i bulion. Zagotować, dodać pokrojoną w kostkę paprykę i startego pomidora.Dusić.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS