en

Zupa hasz

Składniki

* bycza nóżka
* chleb lawasz (suchy i świeży)
* czosnek
* sól
* pikle (ogórki, ostra papryka)
* biała rzodkiew

Sposób przygotowania

Byczą nóżkę moczy się 12 godzin w bieżącej wodzie. Następnie gotuje się w czterech wodach w następujący sposób: pierwszą wodę podgrzewa się tylko do momentu kiedy będzie letnia, odlewa się ją, nóżkę zalewa drugą wodą, którą podgrzewa się do momentu kiedy będzie ciepła, odlewa się ją, wlewa się trzecią wodę, którą podgrzewa się do zawrzenia, znowu odlewa i wlewa się następną wodę, w której gotuje się nóżkę 12 godzin (bez przypraw). Wyjąć miękkie mięso z wywaru, przykryć lawaszem a wywar doprawić solą oraz zgniecionym czosnkiem. Podaje się z piklami, białą rzodkwią, lawaszem i wodą mineralną.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS