en

Zupa z kaszą

Składniki

wędzone żeberka
marchew
cebula czerwona
czosnek
kasza ekwadorska
nasiona kukurydzy
ziemniaki
ostra papryczka
natka kolendry
olej kukurydziany

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z wędzonych żeberek. Na patelni rozgrzać olej kukurydziany, wrzucić pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę oraz marchew, podsmażyć. Dodać posiekane ząbki czosnku. Dodać wywar spod żeberek, wymieszać. Mięso z żeberek pokroić, dodać do zupy. Wrzucić kaszę, nasiona kukurydzy oraz ziemniaki, pokrojone w kostkę. Z ostrej papryczki usunąć nasiona, pokroić ją w kosteczkę. Gotować, przyprawić na końcu. Wlać do talerza, posypać natką kolendry.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS