W garnku rozpuścić masło doprawione płatkami chili i solą, kukurydzę posmarować otrzymaną emulsją i grillować do zarumienienia obracając co jakiś czas.
anyż (2) Azja (11) Beskidy (1) brandy (3) bulion wołowy (2) cacik (1) cannelloni (1) chili (8) chilli (1) Chorwacja (6) chrzan (3) czerwne wino (1) Dalmacja (11) gruszki (1) grzyby (10) jesiotr (1) Jordania (1) kapusta kiszona (1) karkówka (1) kasza (3) kawa (3) kałamarnica (1) kmin rzymski (1) majonez (1) makaron (17) makrela (1) mięta (3) musztarda (8) ogórki (2) Oliwa (28) oliwki (2) papryka marynowana (1) pierogi (2) pietruszka (4) polenta (1) pory (3) sałatka (12) smalec (3) sos rybny (3) stout (1) twaróg (5) Ukraina (6) Wielkanoc (22) Wino (14) zupy (1)