W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
burek (1) burger (2) carpaccio (1) chipotles (1) chleb (4) ciasto francuskie (2) cukier (2) cydr (3) dodatki (1) dynia hokkaido (1) dzik (1) filo (2) Hiszpania (10) kapusta (7) Kaszuby (4) ketchup (1) kminek (4) knedle (2) koperek (3) metka (1) mleko (8) mąka (3) nduja (1) obiad (2) ocet winny (10) orzo (2) owoce morza (6) pasta curry (6) pesto (1) pita (1) piwo (11) polędwica (1) pomarańcze (2) przystawka (4) ricotta (2) schab (1) Szczecin (1) szparagi (1) szynka parmeńska (1) tort (1) trawa cytrynowa (1) truskawki (1) warzywa (2) Włochy (11) śledzie (2)