W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
anyż (2) awokado (2) banan (1) barszcz (2) brandy (3) bulion wołowy (2) cacik (1) chili (8) chilli (1) Chorwacja (6) chrzan (3) czerwne wino (1) Dalmacja (11) feta (1) Francja (3) golonka (2) groszek (1) grzyby (11) Hercegowina (2) jałowiec (1) Jordania (1) kapary (9) kapusta kiszona (1) kawa (3) kiełbaski (1) majonez (1) makrela (1) mięta (3) ocet balsamiczny (1) ogórek (1) Oliwa (28) oliwki (2) orzechy (2) orzechy laskowe (1) papryka (12) pierogi (2) polenta (1) pory (3) rozmaryn (3) sardele (2) sałatka (15) sos rybny (3) Wielkanoc (22) Wietnam (3) zatar (1)