W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
Ameryka (2) ananas (1) anchois (4) bakalie (1) bakłażan (6) bazylia (5) burbon (1) cebula (25) deser (14) fasola (6) gorzka czekolada (1) Grecja (9) jabłka (6) jagnięcina (4) jogurt (3) karp (10) kiełbasa (8) kolendra (3) krem (2) krokiety (1) Liban (1) limonka (1) mandarynki (1) marchewka (2) masło (24) mięso (1) mule (5) pasztet (2) peperoncino (1) pieczarki (1) Polska (13) salsa (1) Tajlandia (4) Teksas (1) Teneryfa (1) tortilla (1) wanilia (3) whiskey (1) wiśnie (2) wołowina (2) Youtube (2) ziemniaki (16) zupa rybna (6) z YouTube (72) śmietanka (18)