W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
Belgia (7) boczniaki (1) burek (1) bób (5) carpaccio (1) ciasto francuskie (2) cielęcina (1) cukier (2) czosnek (19) drób (8) dziczyzna (17) dzik (1) flaczki (2) galareta (2) halibut (1) kapusta (7) Kaszuby (4) ketchup (1) kminek (4) knedle (2) mąka gryczana (1) nduja (1) obiad (2) ocet winny (10) orzo (2) owoce morza (6) panierka (2) pasta curry (6) przystawka (4) salsiccia (1) sarnina (2) schab (1) syrop klonowy (1) szparagi (1) szynka parmeńska (1) tahini (1) tort (1) trawa cytrynowa (1) truskawki (1) warzywa (2) wątróbka (5) Włochy (11) ziemniak (1) łosoś (15) śmietana (23)