W garnku rozpuścić masło doprawione płatkami chili i solą, kukurydzę posmarować otrzymaną emulsją i grillować do zarumienienia obracając co jakiś czas.
anyż (2) awokado (2) banan (1) barszcz (2) brandy (3) bulion wołowy (2) cacik (1) chili (8) chilli (1) Chorwacja (6) chrzan (3) czerwne wino (1) Dalmacja (11) feta (1) Francja (3) golonka (2) groszek (1) grzyby (10) Hercegowina (2) jałowiec (1) Jordania (1) kapary (8) kapusta kiszona (1) kawa (3) kiełbaski (1) majonez (1) makrela (1) mięta (3) ocet balsamiczny (1) ogórek (1) Oliwa (28) oliwki (2) orzechy (2) orzechy laskowe (1) papryka (11) pierogi (2) polenta (1) pory (3) rozmaryn (3) sardele (2) sałatka (12) sos rybny (3) Wielkanoc (22) Wietnam (3) zatar (1)