W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
bagietka (2) białe wino (15) burek (1) burger (2) chipotles (1) chleb (4) cydr (3) cynamon (6) czerwone wino (13) dodatki (1) dynia hokkaido (1) filo (2) Hiszpania (10) Irlandia (5) kaczka (5) kakao (3) koperek (3) korniszony (1) krewetki (6) metka (1) mleko (8) mąka (3) Niemcy (3) owoce morza (6) pappardelle (4) pesto (1) pita (1) piwo (11) polędwica (1) pomarańcze (2) pęczak (1) ricotta (2) rukola (1) ryż (4) schab (1) seler korzenny (1) spaghetti (5) Sylwester (2) Szczecin (1) truskawki (1) twarożek (1) warzywa (2) Węgry (4) śledzie (2) żurawina (1)