Obrać ziemniaki i pokroić je w drobną kostkę. Rozgrzać na patelni 100 g klarowanego masła. Na rozgrzaną patelnię wrzucić ziemniaki i przykryć całość. Ziemniaki smażyć aż się zarumienią, co jakiś czas przemieszać. W międzyczasie kiszoną kapustę doprawić kminkiem, solą i olejem. Wymieszać całość. Przed zdjęciem ziemniaków z patelni posypać całość szczyptą kminku i wymieszać. Gotowe ziemniaki przełożyć za pomocą łyżki cedzakowej na ręcznik papierowy, a następnie posolić do smaku. Na patelni z
resztką masła klarowanego podsmażyć na rumiano z każdej strony Leberkäse i wszystkie kiełbasy. Podawać wszystko razem z odrobiną musztardy.
Przepis pochodzi z odcinka na kanale YouTube: ROBERT MAKŁOWICZ NIEMCY odc. 94 „Na szczytach Bawarii”.