en

Mule z zielonym curry

Składniki

2 kg świeżych muli
2 łyżki oleju roślinnego
1 czerwona cebula
1 łyżka zielonej tajskiej pasty curry
2 ząbki czosnku
kawałek imbiru
1 ostra papryczka chilli
200 ml mleczka kokosowego
2-3 liście limonki kaffir
2-3 łyżeczki sosu rybnego
liście świeżej mięty i kolendry

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę oraz pastę curry. Składniki wymieszać. Dodać posiekany imbir, czosnek, papryczkę chilli. Wlać mleczko kokosowe i dusić. Dodać liście limonki kaffir, doprawić sosem rybnym. Dodać oczyszczone mule. Gdy muszle otworzą się, danie jest gotowe. Posypać posiekanymi liśćmi mięty i kolendry, podawać.

Sklep
Copyright © 2013 Robert Makłowicz All Rights Reserved.
Projekt graficzny, ilustracje: Andrzej Zaręba
Projekt UX i wdrożenie: ME & MY FRIENDS