W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
bażant (1) beszamel (1) boczek (16) bryndza (3) bulion (14) cebulka dymka (1) chłodnik (3) ciasto (2) curry (5) cytryna (10) Czechy (1) czekolada (3) Filipiny (2) gałka muszkatołowa (8) gorgonzola (3) gorzkaczekolada (1) gravlax (1) Grill (6) karczoch (1) kasza gryczana (2) kisiel (1) krew (1) kruche ciasto (1) królik (2) kurczak (6) mangalica (4) Meksyk (5) mus (1) pancetta (1) papaja (1) pstrąg (1) renifer (1) rokitnik (1) ryba (35) sos (2) szpinak (4) szynka dojrzewająca (1) tagliatelle (4) tarta (9) trufle (2) tuńczyk (5) tymianek (4) winogrona (2) zupa (50) śliwki (4)