W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
anchois (4) Austria (4) Belgia (7) boczniaki (1) Boże Narodzenie (12) bób (4) ciasto francuskie (2) cielęcina (1) czosnek (19) Dania (1) destylat (2) drób (8) dziczyzna (17) flaczki (2) galareta (2) Grecja (9) halibut (1) kalarepa (1) marchew (3) masło (24) migdały (3) mule (5) mąka gryczana (1) naleśniki (1) natka pietruszki (4) obiad (2) ocet jabłkowy (1) panierka (2) pasta (3) pasta curry (6) por (7) przystawka (4) risotto (2) salsiccia (1) sarnina (2) syrop klonowy (1) szafran (3) tahini (1) wanilia (3) wigilia (1) wątróbka (5) Włochy (11) ziemniak (1) łosoś (15) śmietana (23)