W misce zetrzeć widelcem bądź blenderem na jednorodną pastę ser feta, czosnek utarty w moździerzu, oliwę i oregano. Dokładnie wymieszać, podawać jako dodatek do pieczywa np. posypane oliwkami.
ananas (1) Andaluzja (1) bakłażan (6) baranina (1) bryndza (3) bulion (14) buraki (4) chorizo (3) chłodnik (3) Crème brûlée (1) cukinia (1) cytryna (10) czekolada (3) deser (14) dorsz (8) Filipiny (2) gałka muszkatołowa (8) gorzkaczekolada (1) gravlax (1) jagnięcina (4) karczoch (1) krew (1) królik (2) kurczak (6) limetka (1) mangalica (4) Mauritius (2) Meksyk (5) miód pitny (1) mięso (1) mleczko kokosowe (2) prawdziwki (5) pstrąg (1) renifer (1) rokitnik (1) ryba (37) sernik (1) ser pleśniowy (1) sos sojowy (2) szpinak (4) szynka dojrzewająca (1) tagliatelle (4) tuńczyk (5) tymianek (4) zupa (52)